יום ראשון, 12 בדצמבר 2010

תבשיל קדרה בקר, ערמונים, ירקות שורש ויין לבן

תבשיל חורפי משביע ומדהים בטעם של חורף.
  • 1.5 ק"ג בשר צוואר חתוך לקוביות
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 1 ראש שום חתוך לרוחבו
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 3 מקלות סלרי חתוכים לקוביות
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
  • 8 עלי מרווה
  • 1 כף אורגנו טרי
  •  2 כפות רוזמרין טרי קצוץ
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 3 כוסות מים רותחים
  • חבילת פטריות טריות שלמות
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כוס ערמונים בואקום
  • 1 כפית מלח ים גס
  • 1/3 כוס קמח
  • 1/3 כוס שמן זית
  1. לשפוך את הקמח לשקית בינונית יחד עם אורגנו, רוזמרין, חצי כפית מלח ולערבב. להוסיף קוביות בשר לשקית ולנער מעט שכל הקוביות יהיו עטופות  בקמח.
  2. לחמם בסיר כבד גדול שמן זית ושני עלי מרווה גדולים על אש גבוהה -בינונית. לצרוב את קוביות הבשר בסיר מכל הצדדים, ולהניח בצלחת. להוסיף לאותו סיר את הבצל,פטריות, ראש שום חצוי, סלרי, גזר, שורש  פטרוזיליה,תפוחי אדמה וערמונים ולצרוב מעט את הירקות.
  3. להוסיף את הבשר ,מים, וענף רוזמרין ולהביא רתיחה.  להנמיך את האש ולהוסיף יין לבן, ופלפל שחור. לבשל לפחות 4 שעות על אש נמוכה מאוד מכוסה.
                                                                                  בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה