לאוהבי ניגודים! טארט טעימה עם אגסים חלוטים ביין מתובל, קרם שוקולד מריר ובצק פריך דק ועשיר.סיומת נפלאה לארוחה.
לילה קודם מכינים את האגסים:
- 6 אגסים קלופים שלמים
- 250 גרם סוכר
- 200 מ"ל יין אדום
- 100 מ"ל מים
- 2 מקלות קינמון
בצק פריך מתוק:
- 250 גרם קמח
- קורט מלח
- 100 גרם אבקת סוכר
- 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- חלמון
- כף מים קרים
קרם שוקולד ושקדים:
- 125 גרם שקדים טחונים
- 125 גרם סוכר
- 125 גרם קקאו איכותי
- 3 ביצים
קישוט:
כחופן שקדים פרוסים או חתוכים קלויים במחבת קלות.
לזיגוג:
ריבת משמש חמימה
להגיש עם:
קצפת, גלידת וניל או רוטב קרמל.
- יום קודם מכינים את האגסים: מביאים לרתיחה את היין, מים, סוכר וקינמון על אש נמוכה עד שהסוכר נמס. מוסיפים את האגסים השלמים ומבשלים על אש קטנה 10 דקות. לצנן ולשמור בכלי אטום במקרר.
- להכנת בסיס הטארט: לנפות את החומרים היבשים של הטארט, להוסיף קוביות חמאה ולפורר בעזרת האצבעות לפירורים. להוסיף חלמון וכף מים ולעבד לבצק רך. לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר כשעה.
- לחמם תנור ל-180 מעלות.
- קרם שוקולד: לערבב שקדים טחונים עם קקאו וסוכר בקערת מיקסר, להוסיף חמאה רכה ולערבב במהירות נמוכה. להסיף ביצים בהדרגה, ולהגביר את מהירות המיקסר ככל שהתערובת מתאווררת.
- להוציא את הבצק מהמקרר, לרדדו על משטח מקומח מעט לגודל התבנית. להניחו בתבנית המשומנת ,אם נוצרו חורם אפשר ללוות מעט מקצוות הבצק ולהדביק.
- להוסיף את קרם הקקאו על בסיס הטארט.
- להוציא את האגסים שנמנמו לילה ביין מהמקרר. לחצות לאורך האגסים, להוציא בזהירות את הגלעינים ולפרוס אותם באלכסון לפרוסות שיישארו מחוברות בקצה, כמו מניפה.להניחם על קרם הקקאו.
- לאפות 30-40 דקות עד שהבצק הזהיב והקרם התייצב.לצנן, ולמרוח בריבת המשמש.
- לפזר שקדים קלויים בצידי העוגה.
בתענוג!

נשמע טוב... מה קוטר התבנית?
השבמחק